Selçuk Üniversitesi Yayınları tüzel kişiliğe sahip bir yayınevi olarak, araştırma ve yayın etiği konusunda ulusal ve uluslararası standartlara bağlıdır.
Basın Kanunu, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergesi'ne daha özelde ise Selçuk Üniversitesi Yayın Yönergesi’ne uymaktadır.
Ayrıca Committee on Publication Ethics (COPE), Directory of Open Access Journals (DOAJ), Open Access Scholarly Publishers Association (OASPA) ve World Association of Medical Editors (WAME) tarafından yayınlanan uluslararası etik yayıncılık ilkelerini benimsemektedir. https://doi.org/10.24318/cope.2019.1.12
Selçuk Üniversitesi Yayınları, eserin ilgili olduğu bilim alanının genel kullanımına bağlı olarak akademik yazım ve kaynak göstermede APA, Chicago, MLA ve İSNAD gibi uluslararası bir kaynak gösterme sistemini kullanır.
Selçuk Üniversitesi Yayınları, Yeni Yayın Başvurusu web sitesi üzerinden yeni yayın başvurularını alır. Sistem üzerinden yapılan değerlendirmeler ön değerlendirme, iç değerlendirme, dış değerlendirme ve karar aşamalarına tabidir. Değerlendirmelerde “Çift Taraflı Kör Hakemlik Sistemi” kullanılır.
Selçuk Üniversitesi Yayınları, bilimsel yayıncılık anlayışına uygun olarak YÖK tarafından belirlenen Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergesine; Selçuk Üniversitesi Bilimsel Aaraştırma ve Yayın Etiği Yönergesine; Selçuk Üniversitesi Yayın Yönergesine uygun yayımcılık anlayışına sahiptir.